Jeg fik klarlagt, hvad det var jeg jagtede i et nyt job

Jeg er projektleder inden for IT og teknologi og har egentlig aldrig haft svært ved at få job. Jeg er rigtig god til at løse problemer og var typisk i en ansættelse, indtil der dukkede noget nyt og vildere op, som jeg kunne kaste mig over. Men selvom jeg skiftede job, var det inden for det samme område, og det blev derfor lidt forudsigeligt og uden de virkeligt store udfordringer.

Da jeg igen var i overvejelse om nyt job, tænkte jeg, at jeg måske kunne gribe min karriere lidt mere strategisk an. Men det krævede, at jeg gik i dybden med, hvad jeg virkelig gerne ville, så derfor valgte jeg at opsøge en coach.

Jørgen og jeg arbejdede bl.a. med en afklaring af mine værdier. Jeg må indrømme, at det ligger meget langt fra, hvad jeg plejer at beskæftige mig med. Men det betød, at jeg lærte mig selv bedre at kende og fik øje for nogle ting, jeg ikke tidligere har været bevidst om. Det blev f.eks. klart for mig, hvad det var for en type virksomhed, jeg ville kunne trives godt i, men også at jeg gerne ville arbejde mere med de menneskelige aspekter af projektledelse. 

Jeg skiftede job under mit coachforløb, og i den sammenhæng kunne jeg godt mærke forskel på før og nu. Tidligere ville en jobsamtale primært dreje sig om den konkrete opgave, men nu spurgte jeg ind til andre ting, og udfordrede bl.a. ledelsen på deres organisationsstruktur. Det gav anledning til en interessant diskussion, der bekræftede min fornemmelse af vores indbyrdes kemi. 

Så nu er jeg begyndt i et job, hvor det ikke kun bliver mine tekniske kompetencer, jeg trækker på. Jeg vil også ha’ øget fokus på ledelse og sparring, frem for management. Det er stadig nyt, og jeg skal selvfølgelig prøve mig selv af i den her rolle. Men jeg har brudt et mønster og er blevet skarpere på mine mål. Og det har været en stor gevinst.

Henrik Siig Project Manager – SCALES Group A/S