Du har det i dig – men nogen skal gi’ dig et skub

Da jeg opsøgte Jørgen, stod jeg i en situation, der på flere måder gav anledning til refleksion; Jeg var netop rundet 50, min far var gået bort, og jeg var ‘between-jobs’ efter en karriere i en presset byggebranche. Jeg var i kontakt med jobcentret i Syddjurs, men kunne mærke, at jeg med min baggrund, havde behov for noget andet end det kommunale tilbud.

Da Jørgen kom på banen, oplevede jeg en stor befrielse i at møde nogen, der havde en udviklende tilgang til min situation. Han var god til at lytte og spore sig ind på, hvor jeg var – professionelt og personligt – og hører til de ganske få, der med enkle ord og redskaber formår at ‘re-create’ ens egen motivation. Jeg fik anlagt nye perspektiver, og vi kom meget langt omkring mine muligheder fra kommunale jobs til brancher, jeg ikke selv havde overvejet.

I processen nåede jeg frem til, at det var en mulighed at blive selvstændig, og jeg valgte at gribe chancen. Det var svært at frasige mig min tryghed, for jeg var funktionær af Guds nåde, men jeg lærte at se mulighederne i mit netværk frem for i de stillingsannoncer, hvor man står i kø sammen med 100 andre. Som selvstændig handler det ikke om det job, jeg skal finde, men om det job jeg vil skabe. Derfor bestod opgaven i at afdække, hvad jeg er bedst til, og i hvilket marked det bedst kunne bruges – og i dag kan jeg sige, at det er noget af det bedste, jeg har gjort.  

Vil man ha’ det fulde udbytte af coaching, skal man turde tage konfrontationen med de rigtige spørgsmål. Dem der kan flytte én. Coachen skal lytte, men du skal også lytte til din coach og tage spørgsmålene seriøst, for de giver mulighed for udvikling. Så skal man gå hjem og sove på tingene – evt. vende det med en ven eller sin partner. Det kan sagtens være, at det bekræfter dig i, hvad du allerede gør – men så har du reflekteret. Og ofte er det meget enkelt. Du har allerede svarende i dig, men det er SÅ fedt at møde én, der skubber dig i den rigtig retning.

Claus Deichgræber, Direktør & Founder  – YOUR BIZZ.com